Tohtori Budwigin syöpää uhmaava ruokavalio

“Minulla on vastaus syöpään, mutta amerikkalaiset lääkärit eivät kuuntele. He tulevat tänne ja tekevät huomioita menetelmistäni, jotka tekevät heihin vaikutuksen. Sitten he haluavat tehdä erikoissopimuksen voidakseen viedä sen kotiin ja ansaita paljon rahaa. Minä en suostu siihen, joten minua hyljeksitään kaikissa maissa.”
- tohtori Johanna Budwig

Vuonna 1951 saksalainen biokemisti tohtori Johanna Budwig esitteli maailmalle ruokavalion, joka on sittemmin auttanut parantamaan toivottomimpia potilaita tarjoamalla heille ravintoyhdistelmän, joka korjaa puutokset ja elvyttää lähes kuolleen aineenvaihdunnan. Perustuen omega-3 rasvahappoihin ja runsaasti rikkiä sisältävään proteiiniin Budwig-ruokavalio on tieteeseen perustuva ohjelma, joka on parantanut tuhansia ja tuonut uutta toivoa sairaille ihmisille, jotka luulivat menettäneensä toivonsa.
Myönnän, että ajatus pellavansiemenöljyyn ja raejuustoon perustuvasta ruokavaliosta on useimmille vähemmän kiehtova ja näyttää varmaankin huvittavalta lisäykseltä syöpähoitoja käsittelevässä kirjaan. Tohtori Budwigin kehittämä ruokavalio on auttanut monia ihmisiä toipumaan syövästä ja muista kroonisista sairauksista. Ja hänen menestyksensä osoittaa, että tällä dynaamisella kaksikolla on tosiaan mahdollisuus pelastaa ihmishenkiä.

Johanna Budwigin teoria
Tohtori Johanna Budwig oli rasvojen ja öljyjen asiantuntija ja hän opiskeli myös farmasiaa, fysiikkaa, kasvitiedettä ja biologiaa. Vuonna 1952 tohtori Budwig, joka tuolloin oli Saksan hallituksen vanhempi rasva- ja lääkeasiantuntija, esitti tutkimuksensa kaupallisesti tuotettujen rasvojen ja öljyjen karmeista vaikutuksista kehon soluihin. Vaikka me jo tiedämme, miten rasvat tukkivat valtimomme ja johtavat sydänkohtauksiin, useimmat ihmiset eivät tiedä, että nämä samat rasvat ovat hyvin vaarallisia terveydellemme yleensä.
Kaikki solut toimivat sähköllä ja tohtori Budwig totesi, että nämä samat kaupallisesti jalostetut rasvat ja öljyt voivat heikentää solujen jännitettä, mikä johtaa sairauksiin kuten syöpä.
Tarkemmin sanoen tohtori Budwig osoitti, että kun tyydyttämättömät rasvat käsitellään kemiallisesti, niiden tyydyttämättömät ominaisuudet tuhoutuvat ja niiden elektronikenttä häviää ja samalla tuhoutuu rasvojen kyky toimia proteiinien kanssa ja liueta vesiliukoisiin kehon nesteisiin.
Kuinka tämä siis liittyy syöpään? Tohtori Budwig totesi, että kasvaimia muodostuu usein kehon osiin kuten ihoon ja ruoansulatuskanavaan, joissa on normaalisti monia kasvutapahtumia  ja runsaselektronisten, voimakkaasti tyydyttämättömien rasvojen puute häiritsee oikeaa solukasvua, mikä lopulta johtaa kasvainten muodostumiseen.  
Mutta tohtori Budwig keksi, että muutamat yksinkertaiset ruoat voivat auttaa korjaamaan juuttuneen kasvun soluissamme. Hän totesi, että kun pellavansiemenöljy, jossa on runsaasti elektroneja sisältäviä tyydyttämättömiä rasvoja ja raejuusto yhdistetään, syntyy kemiallinen reaktio, joka muuttaa öljyn vesiliukoiseksi ja helposti solukalvoihin imeytyväksi.

Tosiasioita pellavasta
Pellavansiemenet ja pellavansiemenöljy sisältävät aineita, jotka edistävät hyvää terveyttä. Tällainen on erityisesti välttämätön rasvahappo alfalinoleenihappo (ALA), joka on hyödyllinen sydäntaudissa, suolistotulehduksissa, nivelreumassa ja monissa muissa sairauksissa. Alfalinoleenihapon lisäksi pellavansiemenöljy sisältää myös lignaaneja, joilla näyttää olevan merkitystä syövän ehkäisyssä.
Tutkijat ovat itse asiassa todenneet, että pellavansiemenillä täydennetty ruokavalio saattaa alentaa eturauhas-, rinta- ja ihosyövän muodostumista, kasvua tai leviämistä hiirillä. Rottatutkimuksissa  pellavansiemenien on myös osoitettu vähentävän syöpää edeltäviä paksusuolen polyyppejä. Pienessä 15 miehen tutkimuksessa todettiin, että vähärasvainen ruokavalio ja pellavansiemenet alensivat veren PSA-tasoa ja hidastivat hyvänlaatuista eturauhasen kasvua osoituksena siitä, että se saattaisi auttaa pienentämään eturauhassyöpäriskiä.
Toisessa tutkimuksessa, joka koski 25 eturauhassyöpää sairastavaa miestä, todettiin, että vähärasvainen ruokavalio, joka sisälsi pellavansiemenrouheita, hidasti syöpäsolujen kasvua ja nopeutti syöpäsolujen kuolemaa.
Vielä eräässä tutkimuksessa, joka koski ravintorasvojen vaikutuksia rintasyövän kasvuun ja leviämiseen, todettiin, että kasvainten kasvu oli paljon hitaampaa pellavansiemenöljyryhmässä verrattuna hiiriin, joita ruokittiin vakioruoalla.

Budwig-ruokavalio
On tietenkin muutamia seikkoja, jotka tulisi tietää, ennen kuin lähdet omaan Budwig-seikkailuusi. Ensiksi, ostaessasi pellavansiemenöljyä suuntaa ensin luontaistuotekauppasi kylmäosastolle ja yritä välttää runsaasti lignaaneja sisältäviä öljyjä (jääkaapissa säilytetyt vähän lignaaneja sisältävät lajit maistuvat paremmalta).
Kuten kaikissa syöpädieeteissä, tulisi välttää sokeria, eläinrasvoja, lihaa, margariinia, voita, salaatinkastikeöljyjä (paitsi extra virgin oliiviöljyä ja balsamietikkaa tai sitruunaa) ja kaikkia runsaasti säilöntäaineita sisältäviä ruokia, koska ne ovat myrkyllisiä elimistölle ja hidastavat paranemista.
Ja vielä yksi epätavallinen, mutta tärkeä puoli Budwig-dieetissä on ruoantähteiden välttäminen. Ruoka tulisi valmistaa tuoreena ja syödä pian valmistamisen jälkeen 15-20 minuutin kuluessa, jotta saadaan terveyttä edistäviä elektroneja ja entsyymejä.
Yleensä raejuuston ja pellavansiemen yhdistelmä sisältää 2 ruokalusikallista raejuustoa ja 1 ruokalusikallisen öljyä. Päiväsuositus on 6-8 ruokalusikallista öljyä, mutta tohtori Budwig suosittaa annoksen lisäämistä vähitellen täyteen määrään. (Haimasyöpää sairastavien on ehkä lisättävä määrää vähitellen vain teelusikallinen kerralla.)
Ennen kuin huolestut, että sinun on elettävä pelkästään pellavansiemenillä ja raejuustolla, saanen rauhoittaa mieltäsi. Nämä ovat ensisijaisia parantavia aineita, mutta ne eivät ole ainoita ruokia, joita saat syödä. Tohtori Budwig kehottaa käyttämään paljon myös tuoreita hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja kokoviljaa. Lisänä voi käyttää kaakaota, kookosta ja kanelia.

Ota Budwig-ruokavalion edut vaikka sinulla olisi laktoosi-intoleranssi
Jos sinulla on laktoosi-intoleranssi ja haluat kokeilla Budwig-ruokavaliota, harkitse seuraavaa vaihtoehtoa raejuustolle:
•     Käytä raakamaitoa ja raakamaitotuotteita, jos niitä saa
•     Käytä vuohenmaitoa lehmän maitotuotteiden sijasta
•     Käytä luomukefiiriä
•     Ota laktaasientsyymiä raejuuston kanssa
•     Kokeile Nancy’s Cottage Cheese, joka valmistetaan maitoviljelmillä
•     Siivilöi kefiiri hienon musliinikankaan läpi saadaksesi rahkaa, jonka koostumus on kermaisen juustoinen

Kärsivällisyys ja sitkeys kannattavat
Tohtori Budwig tähdentää, että hänen ruokavalionsa vaatii aikaa toimiakseen. Tulosten saaminen voi kestää jopa kuusi kuukautta. Hän sanoo myös, että senkin jälkeen, kun syöpä on aisoissa, on tärkeää jatkaa ylläpitoannoksilla eli noin 1 ruokalusikallinen öljyä 45 painokiloa kohti uusiutumisen ehkäisemiseksi.

Suomennos Jussi Yli-Panula
lootuskirja@kolumbus.fi

Lähde: Tomorrow’s Cancer Cures Today
25 secret therapies from around the world
(Allan Spreen)
Lisää tietoa tohtori Budwigista ja hänen ruokavaliostaan löydät kirjoista:
- Flax Oil as a True Aid Against Arthritis, Heart Infarction, Cancer, and Other Diseases
- The Oil-Protein Diet Cookbook
- Cancer - The Problem and the Solution